Orkesteri

CONCERTTO GROSSO: Historia (kehdosta hautaan ja edestakaisin)
Täysi-ikäisyyteen vaadittavat vuodet täyttäneen orkesterimme alkutahdit lyötiin v. 1986 Hollolassa nimellä Anxious ja selatessamme punk-rockin aapiskukkoa opittiin hieman soittamaankin. Omia biisejä väsäiltiin jo tuolloin punk-covereiden kylkeen: Ramones, Sex Pistols, The Clash, Sham 69, Pelle, Problems ym. tuon aikakauden bändit olivat meille kovia juttuja silloin ja ovat sitä edelleen.

Syksyllä 1987 bändin nimi vaihtui Concertto Grossoon ja keskityimme lähinnä omien sävellysten, sanoitusten ja sovituksien kyhäilyyn. Soittotaitoa oli karttunut jo sen verran että itsekriittisyydestä tuli seuraaviksi vuosiksi käytäntö ja huono tapa tehdä musiikkia valmiiksi. Joitain tuon ajan tekeleitä hierotaan edelleen. Keikkoja soiteltiin yhtä satunnaisesti kuin ennenkin. Vuonna 1992 telakoiduimme ja lukuunottamatta vuoden 1994 epätoivoista elvytysyritystä siirryimme kukin omille tahoillemme. Vuosien 1987-1992 välillä vaikuttajina korvissamme soi Siekkarit, Röyhkä, Nurmio, Dave, Julkkarit ja tinnitus vain muutamia mainitaksemme.

Kaikki hyvä loppuu alkaakseen uudelleen ja tuo uusi tuleminen tapahtui keväällä 2004. Alkuperäisellä kokoonpanolla jatkoimme siitä mihin jäätiin. Uusien tuulien puhaltaessa emme jääneet hieromaan ainoastaan vanhoja tekeleitä vaan väsäilimme kaikessa hiljaisuudessa uutta matskua. Keikoilla käytiin ja käydään edelleen silloin kun siltä tuntuu. Vuoden 2008 tammikuussa teimme ensimmäisen visiitin ihan oikeaan studioon ja äänitimme Kokonainen puolikas EP:n joka koostuu uudemmasta tuotannosta. Studioon mentäessä yksi soittaja vaihtui jo 91/92 Grosso-kokoonpanosta tutuksi tulleeseen kolistelijaan.

”Vain pieni osa elämää on rock ”n” roll jos sitäkään”. Vauvauutisia, opiskelua, talonrakennusta ja yleistä tyhjäkäyntiä; Siinäpä sitä elämää puuhastelun kylkeen 2008 – 2011. Bassotaiteilijamme muutti perheineen Bankogiin syssyllä 2011 ja kuten tiedämme, basso ei ole etäsoitin. Oli uuden hahmon aika astua kehiin. Tällä hetkellä Concertto Grosso toimii noin kahta vaille originaalissa muodossaan ehkä parempana kuin koskaan ikinä.